Vår historia

Sortaider – miljövänliga återvinningslösningar

Sortaider är ett estniskt företag som utvecklar och tillverkar funktionella och praktiska lösningar för avfallssortering.

Motiverade av att skydda miljön och erbjuda andra samma möjlighet har vi utvecklat återvinningslösningar som är miljövänliga och tilltalande för ögat.

Våra produkter i nordisk stil passar perfekt i alla interiörer och tack vare deras funktionalitet fungerar de även som designelement.

Vår Sortaider Container fick utmärkelsen Red Dot award 2021, vilket uppmärksammade våra insatser både när det gäller vår produkt och företaget som en helhet.

Design

Hållbarhet och en miljövänlig livsstil är trender som vår designer Johannes Maltis brinner för. Att skapa naturvänliga och funktionella återvinningslösningar är ett sätt för honom att bidra till detta.

Sortaiders produkter har utvecklats i samarbete med våra kunder och har genomgått alla nödvändiga förbättringar, men en av våra originella idéer – en skruvfri lösning – kommer alltid att vara Sortaiders främsta funktion.

Sortaiders återvinningslösningar - ett miljövänligt sätt att samla in avfall efter typ direkt vid källan
Sortaiders återvinningsstationer har utvecklats med fokus på kvalitet, enkelhet och distinkt design. Vårt mål är att göra sortering efter avfallstyp praktisk och effektiv i alla miljöer (t.ex. förskolor/skolor, kontor, offentliga inomhusutrymmen osv.)

Sortaider-produkter är tillverkade av FSC-certifierad baltisk björkplywood som produceras med grön energi. Den fuktbeständiga plywooden är behandlad med Renners Pure Bio-beläggningar som är tillverkade av råvaror från förnybara källor och som inte släpper ut några flyktiga organiska ämnen (VOC).

Sortaider-produktionen är avfallsfri - alla material förbrukas, och från det skrot som är olämpligt för vår användning tillverkas pellets. Våra produkter innehåller plastfria förpackningar, de förpackas i lådor av återvunnen kartong.
Sortaiders återvinningslösningar - ett miljövänligt sätt att samla in avfall efter typ direkt vid källan
Varför är det bättre med ett återvinningskärl i trä?
Sortaider-produkterna är tillverkade av FSC-certifierad vattenbeständig baltisk björkplywood, som tack vare sin styrka och hållbarhet är ett av de mest värderade materialen i världen. Eftersom trä är en förnybar resurs har det ett lägre koldioxidavtryck än plast. Ett återvinningskärl i trä är ett mer hållbart val eftersom trä kan återvinnas och är biologiskt nedbrytbart. Till skillnad från metall och plast avger plywood inte koldioxid, utan lagrar istället kol. Avfallssortering är ett av de enklaste sätten att minska vårt ekologiska fotavtryck på en daglig basis. Enligt en undersökning från Stanford vill 77% av människorna bli mer miljövänliga.

Sopsortering är ett av de enklaste och mest effektiva sätten att minska vårt ekologiska fotavtryck på en daglig basis. Genom att använda Sortaiders återvinningslösningar bidrar vi till att minska den mängd avfall som dumpas på soptippar.

Det finns många olika typer av återvinningskärl på marknaden, så det är viktigt att välja de bästa kärlen som lämpar sig för våra behov. Om du letar efter en papperskorg eller en återvinningslösning för ditt kontor eller hem, och samtidigt vill hålla inredningen i dina lokaler snygg och modern, är vår Sortaider-lösning ett perfekt val.
Varför är det bättre med ett återvinningskärl i trä?
Sortaider Container
Den eleganta och funktionella återvinningsstationen Sortaider Container, som tilldelats designpriset Red Dot, är främst designad för kontor, hotell och andra offentliga inomhusutrymmen. Containern har tre till fem sektioner för sortering av olika typer av avfall. Avfallstyperna markeras med piktogram på frontpanelen, och under locket finns färgade, lättförståeliga sorteringsanvisningar. Öppningar i olika former gör den ännu mer lätt att använda. Avfallspåsar fästs med innovativa påsklämmor. Behållaren är utrustad med högkvalitativa länkhjul som gör det enklare att flytta produkten, och de främre länkhjulen har bromsar. Med sin iögonfallande design är det en perfekt lösning för alla offentliga utrymmen.
Sortaider Container
Sortaider modules
De minimalistiska återvinningsboxarna från Sortaider är perfekta för kök, rum, kontor och offentliga inomhusutrymmen. Sortaiders moduler finns i tre olika storlekar. Genom att sammankoppla dem kan en återvinningsstation för dina egentliga behov skapas. Avfallstyperna markeras med piktogram på frontpanelen, och under locket finns färgade, lättförståeliga sorteringsanvisningar. Varje modul har bakre länkhjul för enklare förflyttning och ett funktionellt fack för förvaring av sopsäckar. För att minska koldioxidutsläppen levereras Sortaiders moduler demonterade, men monteringen är enkel eftersom inga verktyg eller skruvar krävs.
Sortaider modules

Startstödsprojekt nr 2014-2020.5.01.20-1936

Med hjälp av startstödsprojekt nr. 2014-2020.5.01.20-1936 fick Sortaider tillräckliga tillgångar för att tillhandahålla CNC-fräsningstjänster. Projektet stöder Sortaiders mål: att skapa nya arbetstillfällen och öka företagets exportkapacitet. Projektet samfinansierades av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Bidragsbeloppet var 14 612 euro.
0
    Rulla till toppen